Isnin, 2 Ogos 2010

Majlis Makan Malam PR Mencipta Sejarah Baru

Bold
Keningau, 2 Ogos: PAS Sabah sekali lagi maju selangkah ke hadapan di pentas politik Sabah apabila berjaya melancarkan Pakatan Rakyat Pedalaman Atas seterusnya menubuhkan Kelab Penyokong Pakatan Rakyat Sabah pada majlis makan malam yang menghimpunkan hampir 500 orang ahli Pakatan Rakyat dari seluruh Sabah.

Majlis yang dirasmikan oleh Pengerusi Jabatan Perpaduan Nasional PAS Pusat, YB Dr Mujahid Yusof Rawa tersebut merupakan satu lagi lonjakkan baru kepada Pakatan Rakyat Sabah untuk mengukuhkan lagi kerjasama ketiga-tiga parti kompenan PAS-PKR-DAP berdepan Umno-Bn Pilihanraya Umum ke-13 nanti.

Jelas Dr. Mujahid, tanda besarnya jiwa iaitu apabila kita semua mampu mencipta satu semangat kerjasama untuk cita-cita yang lebih besar bukannya untuk tujuan mengenyangkan perut sendiri atau kroni-kroni.

“PAS mengadakan kerjasama dengan DAP dan PKR bukan hanya kerana faktor undi semata-mata, tetapi lebih penting dari itu iaitu untuk memantapkan strategi PR dan menyelamatkan masa depan generasi anak-cucu di negara yang kita cintai ini”

Beliau dalam ucapannya juga menggesa agar rakyat Sabah belajar daripada PAS bagaimana mahu berdepan dengan Umno.

“PAS sudah kenal Umno sudah 50 tahun lamanya dan kami sudah melalui banyak saat-saat perit apabila ada dikalangan ahli PAS yang dipenjara dan dibunuh oleh pemimpin-pemimpin Umno”

Selain itu, beliau juga memuji semangat toleransi yang ditunjukkan oleh pihak gereja yang bersedia berdialog dengan kepimpinan PAS berkenaan pelbagai isu semasa yang banyak dipesongkan oleh media yang dikuasai oleh Umno-Bn.

Pada akhir ucapan tersebut, beliau melancarkan penubuhan Kelab Penyokong Kelab PAS Sabah yang akan menjadi platform kepada non-muslim bersama-sama dalam perjuangan PAS.

Turut berucap pada majlis tersebut iaitu YDP PAS Keningau Sdr Hisamudin Sulaiman, Timbalan Presiden PKR Dr Jefry Kitingan, Ahli Parlimen Kota Kinabalu YB Dr Hiew King chiew dan Setiuasaha Publisiti DAP, Dr Edwin Bosi.

Sila Tinggalkan Pesan, K!

Catat Ulasan

 
back to top