Selasa, 11 November 2008

Usrah & Meeting Sekretariat (11nov2008)

Pada Usrah kali ini kami membincangkan tentang Agen-agen Yahudi yang bertapak di Sabah. Daripada maklumat yang di kumpul, kami telah mendapat 3 agen yahudi di mana telah bertapak lama di sabah untuk menjalankan rencana-rencana mereka. Pertama ialah Freemason. Kalau semua pernah dengar, pertubuhan ini memang di bawah naungan yahudi dan memang yahudi pun. Pada asalnya di tubuhkan pada 43 masihi untuk menentang ajaran kristian. Tapi apabila ajaran kristian telah jatuh pada kurun ke-17 maka mereka beralih arah pula untuk menentang umat Islam sepenuhnya.

Freemason berasal dari 2 perkataan : Free–Bebas/Merdeka dan Mason–Tukang Batu atau Bangunan. Maka, jika digabungkan dua perkataan ini, ia membawa maksud Juru Bina Bebas. Ia merupakan sebuah organisasi Yahudi Antarabangsa yang bermatlamatkan menghancurkan kesejahteraan manusia, kehidupan politik, ekonomi, dan sosial negara yang ‘dimasukinya’.Selain itu Freemason bertujuan untuk merosakkan semua bangsa dan pemerintahan selain bangsa Yahudi.

Antara matlamat utama Freemason terbahagi kepada 2 bahagian :

1) Matlamat utama:–Membina Haikal Sulaiman dengan cara merampas Baitul Maqdis dan membina Haikal Sulaiman diatasnya.
2) Matlamat sampingan:–

a) Menyebar fahaman Ilhadiyyah iaitu fahaman tidak percaya kepada mana-mana agama dan mana-mana tuhan.
b) Menghapus semua kerajaan dan perasaan cinta kepada negara.


Prinsip-Prinsip Freemason:

1) Kerahsiaan.
2) Wajib taat 100% kepada Yahudi dan putuskan hubungan dengan agama dan negara.
3) Muliakan keturunan Yahudi.
4) Sebarkan kemungkaran dan agungkan hubungan seks.
5) Musuhi semua agama sehingga dapat menguasainya.


Antara Pertubuhan Yang Dianggotai oleh Ahli Freemason:

1) PBB – 60% anggota PBB adalah ahli Freemason, Setiausaha Agong PBB semuanya kafir yang ada pertalian dengan Yahudi atau disokong pemimpin Yahudi, 6 juta Yahudi ( Freemason ) ada dalam pertubuhan dunia.
2) UNESCO, UNICEF, UNRWA, WTO, WHO, INTERPOL dan lain-lain.

Bidang-Bidang Yang Dikuasai Yahudi:

1) Industri perfileman – Contoh: Hollywood – Syarikat 20 TH Century Fox.
2) Surat Khabar dan Majalah.
3) Syarikat penyiaran dan percetakan.
4) Perbankan dan politik Amerika ( White House ).

Cabang Pertubuhan Freemason:

1) Bahaiyah / Babiyah = Mirza Muhammad Ali Syirazi – seorang Yahudi yang muncul di Iran pada tahun 1844 Masihi dikalangan Syiah Imamiyah dikawasan bernama Syirazi. Antara ajarannya: penyatuan agama, fahaman serba tuhan ( wahdatul wujud ), Rasul Manifestasi ( jelmaan Tuhan ) dan jihad hukmnya haram.

2) Lions Club = Mulfin John tubuhkan pada tahun 1915M di Texas, Amerika. Lions bermaksud Singa iaitu pengawal Haikal Sulaiman yang berada disalah satu bahagian Al-Aqsa.






3) Rotary Club = mewujudkan pemerintahan antarabangsa berpusat di Israel yang juga salah satu dari matlamat Freemason. Ianya ditubuhkan sebagai menyahut seruan pemimpin Yahudi ( Theodare Hertzel ). Rotary Club ditubuhkan oleh Paul Harris.






4) Illumanity = ditubuhkan oleh Adam Weishaupt pada 1776 M. Illumanity disandar kepada salah satu dari Mazhab Yahudi yang dianggotai oleh golongan bijak (hukama’). Illumanity adalah nama Iblis. Pusat pentadbiran di Segi Tiga Ber

muda tempat Dajal. Illumanity diambil dari perkataan Lucifer ( Iblis ) yang bererti pemegang cahaya.

Freemason Di Sabah

Daripada hasil perbincangan, kami dapat tahu pusat freemason di sebelah kk ini terletak dekat dengan karamunsing dan palace hotel.













ni pintu pagar depan pusat freemason tu..














yang ni pula pandangan dari jalan raya..

Maklumat kedua pula kami dapat tentang pertubuhan lion club yang berpusat di tanjong aru. Daripada maklumat freemason kita dapati lion club berada di bawah naungan freemason dan di gelar "singa pengawal haikal sulaiman". Kami telah mendapati carta organisasi, alamat surat menyurat dan nombor telefon serta aktiviti-aktiviti lion club ini. Di tubuhkan atas dasar berkhidmat kepada masyarakat. Banyak aktiviti mereka melibatkan masyarakat.


Ini adalah alamat dan nombor dan email boleh di hubungi:

Lions Club of Tanjong Aru
P.O. Box 13380, 88838 Kota Kinabalu, Sabah Malaysia
Office Phone: 088-251741 Fax: 088-217794
Email: liontaru@sabah.org.my
Web hosted by Sabah.Net
http://www.sabah.org.my/lionstgaru/


Ini pula adalah ahli-ahli lion club ini di kawasan sabah. Tengok, orang islam pun ada tu. Hajah pun ada juga:

maria.jpg (7418 bytes)
Lion Maria Kinjau
President
tai-suimin.jpg (6908 bytes)
Lion Ti Sui Min
IPP/Leo Advisor
hasnah.jpg (8222 bytes)
Lion Hjjh Hasnah Harvey
1st Vice President
none.gif (4342 bytes)
Lion Osa Ooi Say Aun
2nd Vice President

Lion Anita Harun
3nd Vice President



judy.jpg (7191 bytes)
Lion Judy Joannes
Secretary
karen.jpg (6948 bytes)
Lion Karen Koh
Treasurer
flora.jpg (8140 bytes)
Lion Flora Nair
Lion Tamer
richard.jpg (7179 bytes)
Lion Richard Lim
Tail Twister
elizabeth.jpg (6924 bytes)
Lion Elizabeth Evaristus
Director/Membership
Chairperson
sani.jpg (7299 bytes)
Lion Mohd Sani Wong
Director
molly.jpg (7699 bytes)
Lion Molly Kong
Director
alex.jpg (6863 bytes)
Lion Alex Cheong
Member




.
joselyn.jpg (7830 bytes)
Lion Jocelyn Teo
Member
evan-yap.jpg (6905 bytes)
Lion Evan Yap
Member
annie.jpg (7946 bytes)
Lion Anie Lo
Member
anita.jpg (7778 bytes)
Lion Lee See King
Member
jeff.jpg (7090 bytes)
Lion Jeffrina Noel
Member
justina.jpg (7126 bytes)
Lion Justina Staun
Member
jufina.jpg (8145 bytes)
Lion Juffina Dimis
Member
sarina.jpg (7388 bytes)
Lion Sarinah Abu Bakar
Member
none.gif (4342 bytes)
Lion Kamis Awang
Member
none.gif (4342 bytes)
Lion Kitty Ku
Member
none.gif (4342 bytes)
Lion Gary Tan Lim Hwa
Member


Ini pula gambar-gambar aktiviti yang telah di anjurkan oleh mereka:


lion9.jpg (14200 bytes)
District conference for cabinet officers and club officers school at Pramenade Hotel.
Dated: 22-23 May 1999
lion8.jpg (15062 bytes)
Donation of food stuff to fire victim at
Kg. Sugud.
Dated: 07 Jul 1999
lion6.jpg (19015 bytes)
World Lion Servive at Palm Square, Our club
donated a pair of eye glass to Ms. Susan Sinbuan (SM St John), Peace Poster(SM Stella Maris), Donate Blood (Richard Lim & President Tai S.M.)
lion3.jpg (14843 bytes)
Lions Orientation at Wisma SESB and
Induction cum fellowship at STAR.
Dated: 31 Oct 1998
lion1.jpg (14698 bytes)
Joint Citixzenship Service Project to Holy Family Resident, Kg Purak Papar. Donation of tolly, food stuffs.
Dated 11 Sept 1999
lion22.jpg (17434 bytes)
Blood Donation during World Lions Day at Palm Square in 1998.
lion14.jpg (17284 bytes)
Food and used clothing donation to poor family in Tenom 1996.
lion19.jpg (15731 bytes)
Food donation to Toboh Children Home 1998.




Ada maklumat juga mereka akan adakan satu majlis "The Kota Kinabalu AIDS Support Services Association & LIONS CLUBS Region District 308A2" di Sabah Trade Centre, Teluk Likas pada 15th November 2008 ini pada pukul 8 malam. Seorang dari sekretariat kena hadir ke majlis itu untuk meninjau-ninjau keadaan. Ada maklumat lain pula di dapati, melalui angka "district 308A2" tersebut adalah pembahagian bagi negara-negara. Setiap negara lain kodnya. Itu yang kita tak nak tu. Ada agenda di sebalik program mereka.

Maklumat yang ketiga pula mengenai Rotary Club. Pertubuhan ini juga kita dapat tahu ialah salah satu kelab di bawah yahudi. Di sabah ini terdapat di Putatan, Likas dan tempat lain lagi yang belum dapat di kenal pasti. Maklumat yang di dapati belum mencukupi dan akan di bawa ke minggu depan untuk perbincangan seterusnya.

Kita sebagai jemaah Islam tidak harus membiarkan puak yahudi ini mengganggu kesucian agama kita. Takbir!!!

1 Pesan Ditinggalkan :

Azriee Ali berkata...

assalamualaikum..saya nak tnya..adakah org yg bekerja d lion club ni telah menjadi ahli freemason?..dan jika encik ingin membuat kajian saya nak join...sebab saya nak sngt tau pasal gerakan freemason ni terutama sekali d sabah..harap dapat respond dari pihak encik..

Catat Ulasan

 
back to top