Khamis, 12 Februari 2009

Tindakan TV3 mempromosikan golongan transeksual dikesali

Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah berasa amat kesal dengan tindakan TV3 melalui rancangan NONA baru-baru ini menyiarkan segmen 'evolusi tarian' yang secara langsung mempromosikan budaya yang bertentangan dengan Islam dan juga masyarakat Malaysia. DPPNS melihat perkara ini sebagai satu lagi ancaman terhadap keharmonian masyarakat, malah ianya akan menyebabkan berkembang lagi budaya-budaya songsang di dalam masyarakat. Oleh yang demikian DPPNS mendesak agar TV3 memohon maaf secara terbuka di atas rancangan yang tidak bertanggunjawab tersebut. TV3 dan badan-badan penyiaran haruslah takut dengan peringatan dari Rasulullah s.a.w:

Daripada Abu Hurairah RA, bersabda Nabi SAW yang bermaksud:“Empat golongan berada dalam kemurkaan Allah di pagi dan petang, iaitu lelaki yang menyerupai perempuan, perempuan yang menyerupai lelaki, mereka yang melakukan setubuh dengan binatang dan mereka yang melakukan setubuh sesama lelaki (homoseksual)”(Kanz Al-Ummal : 12/31 : hadis no : 43982.)

Maklumat lanjut tentang program tersebut boleh didapati di http://www.sabahdaily.com/2009/02/tv3-mempromosi-transeksual/

Sila Tinggalkan Pesan, K!

Catat Ulasan

 
back to top