Sabtu, 1 Mei 2010

Pemuda Nabawan Tolak BNNabawan, 18 April
– Sempena perasmian penubuhan AMK bahagian Pensiangan, Ketua Pemuda Negerinya Razak Jamil menyeru agar pemuda bekerja bersungguh-sungguh untuk memastikan barisan nasional tumbang di sini.

Pensiangan merupakan kawasan yang majoritinya dihuni oleh suku kaum murut masih lagi hidup dalam serba kekurangan terutamanya dari segi kemudahan asas walaupun telah memberikan sokongan yang baik kepada kerajaan Barisan Nasional selama ini.

Razak Jamil semasa ucapan perasmian tersebut berkata, usaha dan komitmen berterusan disamping gerak kerja yang tersusun mesti ditingkatkan dari masa ke semasa demi memastikan pembangunan dapat dibawa masuk ke Pensiangan.


Beliau mengingatkan AMK Pensiangan agar menjadikan negeri-negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat sebagai bahan penerangan kepada masyarakat di Pensiangan kerana ia menjadi bukti bahawa pentadbiran Pakatan Rakyat lebih baik daripada barisan nasional.

Ketua AMK Pensiangan yang baru dilantik, Sdr Andro Ambatik semasa majlis itu berkata beliau begitu terpanggil untuk terlibat dengan AMK apabila melihat keadaan masyarakat di Sapulut yang begitu dhaif.

“Selain ketinggalan dari sudut pembangunan, masyarakat di Sapulut juga ketinggalan dari sudut pendidikan dan walaupun sudah beberapa pilihanraya barisan nasional berjanji untuk mengubah keadaan ini tetapi sehingga sekarang tiada apa-apa perubahan yang berlaku, ujar beliau kesal.

Pada majlis yang sama, turut di beri penghormatan memberikan ucapan iaitu Ketua Pemuda Dewan PAS Sabah Sdr Lahirul Latigu.

Beliau mengingatkan pemuda Pensiangan agar mengajak masyarakat disini beralih kepada pakatan rakyat yang telah terbukti mampu membawa rakyat di Negara ini kepada tahap kehidupan yang lebih baik.

“Perubahan yang berlaku di semenanjung memberikan manfaat yang besar kepada masyarakat disana dan perkara inilah yang kita inginkan kepada masyarakat Pensiangan agar turut sama merasai perubahan ini, ujar beliau.

1 Pesan Ditinggalkan :

Maverick berkata...

adakah AMK tahu apa yg sudah dan tidak dibuat BN di Pensiangan melebihi daripada rakyat yg benar2 tinggal di sini? Adakah AMK tahu perubahan yg berlaku di Nabawan dari merdeka sampailah ke hari ini? Angkatan Muda Keadilan ttp x adil dalam berhujah. Adakah itu cara utk smpaikan kebenaran sedangkan utk berlaku adil pun susah? Klu cakap memang senang, buat belum tentu lagi.

Catat Ulasan

 
back to top